SOMMARUTFLYKT TILL BERGSKREVA GÅRD

I slutet av juni bjöd föreningen via mail in alla medlemmar till en sommarutflykt till Bergskreva gård i Ödsmål den 11 juli. Gården ägs av en av föreningens medlemmar Katarina Linglander och hennes man.

Utflykten blev mycket lyckad, för de som kom, med fint väder, trevlig samvaro och god mat.

Nedan kan du läsa en liten berättelse om dagen.

Elisabet Ljungström
Ordförande Anhörig Göteborg

Lyckad dag med allvar och skratt: ”Vi kunde se och möta varandra”

Det var en dag i juli när solen sken och det var precis så där lagom varmt. Vi var tio personer som bestämt oss för att träffas. För att njuta av sommaren och lugnet på landet. Vårt utflyktsmål var Bergskreva Gård men anor från 1700-talet.

Det var med blandade känslor men ändå en förväntan och nyfiken över vad vi skulle komma till som vi började dagen. Det vi visste var att vi skulle färdas till södra Bohuslän. Några åkte bil, andra tog tåg och buss och någon cyklade. Gården låg fyra km norr om Stenungssund i samhället Ödsmål längs med kusten. Här var det nära till såväl salta- och söta bad som till naturen.

Vi startade dagen med att smaka på den egenproducerade musten. Därefter njöt vi av att befinna oss i den stora trädgården. Den som ville kunde vila sina ben i orangeriet. Eller gå en rundvandring i huset. Därefter hjälptes vi åt att förbereda en grillbuffé.  Då vädret visade upp sin allra bästa sida passade vi på att möblera om för att vara utomhus. Så att alla kunde sitta tillsammans vid ett långbord. Där blev det tid för både allvarsamma- och lätta samtal och skratt. När vi var nästan helt mätta kom det mer. Efterrätter med kaffe och te. Tror inte någon gick hungrig därifrån.

Det blev verkligen en lyckad dag där vi för stunden kunde släppa alla måsten. Där vi kunde se och möta varandra, Njuta av sommaren och lugnet på landet. Och vem vet. Det kanske blir en repris redan nästa år.

Katarina Linglander