Med ångtåg till Gräfsnäs Slott

Anhörigföreningen Göteborg lottade ut fyra dagsresor till sina medlemmar. En av de lyckliga vinnarna var Agnes Fröberg. Här kommer Agnes resebrev och Lenas bilder!

Kerstin Rosenqvist

Kerstin redo för resan!

 

”Juni månads första dag fick vi tillsammans med Mötesplatsen och Anhörigcenter på Landala Torg åka iväg på uppskattad bussresa till historiska platser längs sjöarna Anten och Mjörn.

Första stopp var kaffestugan i Broberg.

Sedan blev det Ångtåg; Nostalgi – med resa till Gräfsnäs med dess historiska slottsruin, där vi blev gästade av tidsenligt klädd medarbetare.

 

 

 

Gräfsnäs Slottscafé bjöd sedan på buffé, hemlagad och uppskattad!

 

Kerstin lyfter glaset

Kerstin lyfter glaset

IMG_5048

Mery och Maria njuter av buffén

Agnes avslutar med kaffe!

Agnes avslutar med kaffe!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På hemresan hann vi med ännu ett museibesök, Lödöse, där vi fick historia från 1200-talet och fram tills idag, plus allt som vi fick se – Lödöse, länge Västsverigas enda medeltida hamnstad, Göteborgs föregångare!

Ja, det var som om tiden stått still – i det underbara, soliga försommarvädret gick vi genom allén med flerhundraåriga träd, stora, höga och knotiga med fantastiska ljuskronor – just utslagna, allt var grönt!

Tänk om träden kunde tala! Berätta om gamla tider, flera hundra år!

Mina tankar gick till Fröken Julie, där i alléerna (ändå är det nästan nutid jämfört med gamla tider). Rinnande vatten var svalkande inslag, med små broar.

På hemresan fick vi se det nya vattenspelet på Götaplatsen, ett fräscht inslag i sommarvärmen! Och allt det gröna! Har ni tänkt på en sån grön stad vårt Göteborg är?

Tack för en härlig, lärorik utflykt! Det gör jag gärna om!

Agnes

Mästerfotograf: Lena

Mästerfotografen Lena poserar framför ångloket!

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar