Årets sista medlemsmöte

Vi var ett gäng medlemmar som hörsammat inbjudan till årets sista medlemsmöte. Marianne hade som vanligt bullat upp med en god fika som fick inleda kvällen.

Till medlemsmötet hade vi bjudit in Renée Höglin, journalist och författare. Renée bor i Stockholm och är förälder till en 46-årig son med ryggmärgsbråck. Hennes föräldraskap tvingade henne att rita om livskartan till något helt annat än hon tänkt sig, men till slut blev det ändå ganska bra. Renée ville ha en dialog med oss och formulera hur vi bäst kan möta våra behov att föra talan för våra närstående och för oss själva. Vilka punkter kan vi sätta upp och hur kan vi peppa oss själv inför möten med beslutsfattare?

Renée lät oss fundera över ett antal frågor. Utifrån frågorna fick vi sedan handfasta, konkreta tips att tänka på inför möten med t ex vården. Renée var lyhörd och vi fick en bra och öppen dialog kring saker som kan vara svåra att ta sig igenom ensam. Vår dialog gav mersmak inför projektets fortsättning. Tack för att du delade med dig av dina erfarenheter och för att du också gav oss möjligheten att fortsätta samtalet via mejl!  Renée Höglin:  rhoglin03@gmail.com

Dialogen med Renée var ett första möte i Projekt Trialog, ett 3-årigt projekt som drivs av  Bräcke Diakoni och som finansieras med medel från Allmänna Arvsfonden. Trialog står för samverkan mellan anhörig, närstående och vård/omsorg.

Anhörigföreningen Göteborg  är en av projektets samarbetspartners. De andra är Nka – Nationellt kompetenscentrum anhöriga, NSPHiG – Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa i Göteborg samt Studieförbundet Vuxenskolan.