Solig medlemsträff i Botaniska trädgården

På den sista medlemsträffen innan sommaren, den 1 juni, träffades vi i Göteborgs Botaniska trädgården. Solen sken och vindarna var inte ljumma men heller inte kalla. Vi samlades innan för grindarna vid 17 tiden för att få guidning och njuta av denna plats som är en av Göteborgs verkliga pärlor.

Åslög Dahl som är forskare i biologi och miljövetenskap, Göteborgs Universitet anslöt vid entrén och berättade sedan under dryga timman på ett initierat och fångande sätt om trädgårdens historia, om olika växter och om hur  det kom sig att just vissa växter finns i botaniska trädgården. Vi passerade vitsippsdalen där marken och skogen inte ansas utan får sköta sig själv för att ta tillvara mångfalden av djur och växter.

Göteborgs Botaniska trädgård är, utifrån de omdömen som finns bland de professionellt kunniga, världens finaste och artrikaste trädgård. Dessutom firar man 100 år i år. Hurra Hurra!

Efteråt samlades vi alla och njöt bland annat av goda smörgåsar från Caféet i Botaniska trädgården. Efter väldigt trevlig umgänge denna första dag i juni tackade vi varandra och önskade alla en fin sommar.

Till dej som inte kunde vara med den 1 juni vill vi i styrelsen önska dej en riktigt fin, solig och bra sommar.

Första medlemsträffen i höst är tisdagen den 29 augusti kl 18.00 (vi har bytt dag då det kanske passar fler) Då ses vi på Karl Gustavsgatan 65. Inbjudan kommer i augusti!

Medlemsträffarna kommer sedan att vara sista tisdagen i de följande månaderna fram till och med november

Elisabet Ljungström

Och övriga i styrelsen Anhörig Göteborg Lena Hultén, Lena Eilersson, Bernt Fredriksson, Anne-Marie Badman, Therés Wadstedt och Marianne Stridh