Höstens första medlemsmöte

Den 30/8 hade vi höstens första medlemsmöte.

Det var trevligt att ses igen efter sommaruppehållet, det var både kända och okända ansikten. Det är alltid trevligt när nya medlemmar hittar till oss. För drygt sex år sedan startade föreningen med några få medlemmar, nu är vi drygt 100 stycken och vi hoppas givetvis på att vi ska bli fler.

Eftersom det var en del nya medlemmar hade vi en kort presentationsrunda. Många medlemmar har en tung och tuff anhörigsituation. Vi i föreningen hoppas att våra medlemsmöten kan ge lite andrum och återhämtning.

En svår fråga är hur mycket utrymme det ska det finnas för de enskilda historierna och hur mycket ska vi diskutera anhörigfrågor i ett större och mer övergripande perspektiv. Personligen så tycker jag att det måste finnas utrymme för båda delar, men  det är en svår balansgång. Detta är en fråga som jag tycker vi måste diskutera gemensamt, styrelse och medlemmar. Föreningen är till för våra medlemmar och det är viktigt att vi lyssnar på tankar och önskemål om våra medlemsmöten.

Efter presentationsrundan var det dags för lite god fika och givande samtal.

Sen var det dags för lite praktisk information från ordförande.                                                                  Föreningen behöver alltid fler som vill vara aktiva och engagera sig, är du intresserad så hör av dig eller prata med någon i styrelsen på nästa medlemsmöte.

Några datum att lägga på minnet, det finns mer info i vår kalender.

  • 26/9 12.15 Gratis lunchkonsert på Artisten, nya studenter spelar ny musik
  • 5/10 Event på Brewhouse, Vägra skuld- att vara anhörig av och med vår medlem Lina Persson
  • 6/10 10-18 Nationella anhörigdagen i Nordstan, Anhörigföreningen, Anhörigstöd Göteborg, Bräcke Diakoni och NKA anordnar denna dag. Vill du vara med några timmar och informera om föreningen? Hör av dig!

Kvällen avslutades med att Lina Persson berättade mer om sig själv och sin anhörigsituation och det event hon ska ha på Brewhouse 5/10. Lina har producerat en föreställning som handlar om henne och hennes syster som har bipolär sjukdom. Linas syster har varit med och skrivit text, så föreställning speglar två sidor, den som har psykisk ohälsa och den anhöriga.

Anhörigföreningen kommer att deltaga på eventet och berätta lite om vår verksamhet.
Föreningen Maskrosbarn kommer att hålla en föreläsning om sin verksamhet, föreningen fokuserar på förändringsmöjligheter och unga människors kraft.
Sen blir det panelsamtal med Tommy Ivarsson grundare av Jontefonden.

Via denna länk kan du läsa mer om eventet 5/10 och köpa biljetter: https://brewhouse.se/kalender/event/vagra-skuld-att-vara-anhorig/

Är du medlem? Lämna kvittot på biljetten till föreningen så betalar vi dig!