Biokväll med Anhörig Göteborg

Vi, Anhörig Göteborg, fyller 10 år som förening i år. Detta tyckte vi verkligen var värt att fira!

I höstas hade vi planer på att bjuda in alla föreningens medlemmar till ett kalas med bubbel, tilltugg, kaffe och tårta. Vi tänkte också engagera någon bra och intressant föreläsare. Tyvärr fick vi skjuta på detta då Göteborgs stad som vi lånar lokal av fortfarande har mötesrestriktioner på grund av pandemin.

Eftersom vi ändå väldigt gärna på något sätt ville fira och uppmärksamma våra 10 år som förening i år så hyrde vi bio Capitol på Skanstorget 1, Göteborg den 6 december.  

Vi bjöd våra medlemmar att tillsammans med en vän/närstående se filmen Fadern på bio Capitol, utan kostnad. Biografen hade ca 200 platser så det fanns goda möjligheter att sitta glest! Vi aviserade också om att visa upp vaccinpass.

The Father som den engelska titeln är (filmen är textad) har fått två Oscarsutmärkelser och mycket bra kritik i tidningar och annan media. Handlingen beskrivs av SF så här: Anthony närmar sig de 80 men i hans ögon finns ingen anledning till oro, han har det bra i sin bekväma våning. Hans dotter Anne ser dock hur han försvinner i sin egen värld av minnen och föreställningar. The Father är en rörande och ögonöppnande skildring av åldrande och anhörigskap som inte liknar någon annan.

Filmen var otroligt gripande och Anthony Hopkins gjorde en strålande skådespelarinsats! Jag tror att vi alla varmt kan rekommendera filmen! Gå och se den!