Årets Anhörigriksdag!

Årets Anhörigriksdag står för dörren – våren är här!

Hör Åsa Regnér, barn-, äldre och jämställdhetsminister tala på ämnet ”Bra omsorg för alla – en bärande del av samhällsbygget”

Karlstads kommun – Anhörigstöd på rätt sätt? Marléne Lund Kopparklint, ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Karlstads kommun, kommer tillsammans med några kollegor att berätta om hur kommunen arbetar med anhörigstöd i dag och hur de vill utvecklas framåt.

Leffe Winbladh och Peter Jacobsson har egen erfarenhet av missbruk och berättar här om hur svårt det kan vara att som förälder tvingas uppleva hur ens barn hamnar i ett eget missbruk.

Kristina Kjellqvist och Stina Lindén, Hässleholms barnrättsstrateger berättar om hur kommunen arbetar för att uppmärksamma barn som anhöriga.

Anhörig och doktor – på samma gång? Sophia Rössner är ST-läkare i endokrinologi på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.

Gräv där du står! Oavsett vem eller var du är i anhöriglandet kan du behöva verktygen som underlättar för dig.  Vi erbjuder karta och kompass för att utveckla stödet till anhöriga

Återhämtning – Visst är det möjligt! Vad jag som anhörig kan göra för att stötta någon med psykisk ohälsa. Jouanita Törnström jobbar som Återhämtningskonsult inom psykiatri

Jessica Lerner delar med sig av sina egna erfarenheter om hur det är att vara lillasyster till en storebror med en svår CP-skada från födseln.

Det är viktigt att den teknik som utvecklas är tillgänglig för alla, utgår från tanken om universell utformning och att tillgången till teknik är lika oavsett var i landet en person bor. Monica Rydén

Dessutom flera föreläsningar att välja mellan – se hela programmet här nedan!

http://media.anhorigasriksforbund.se/2017/03/Anhörigriksdagen-2017.pdf