Datum/Tid
Datum - 28/03/2018
15:00 - 16:30

Plats
Arenan

Kategorier


Vernissage: Partyhattar och Avtryck – smyckeskonstnĂ€ren Michael Persson Carlings tolkning av den sista mĂ„ltiden

Vilken fest kan egentligen krÀva partyhattar av guld och Àdelstenar? SmyckeskonstnÀren Michael Persson Carling menar att det bara finns en. Han har skapat partyhattarna för den sista mÄltiden. I Stilla veckan gÀstar han Arena: Första LÄng och berÀttar om och visar sin tolkning av den första nattvarden.

En partyhatt i guld prydd med diamanter Àr knappast en bruksvara. Snarare Àr det vÀl nÄgot av det mest onödiga som finns. I denna utstÀllning kopplas det kanske allra mest onödiga samman med det mest livsavgörande och den sista mÄltiden tar sin givna plats som vÀrldshistoriens största party.

Om lÀrjungarna hade vetat hur pÄskens drama skulle sluta hade det varit lÀge för partyhattar i guld, silver och diamanter!!!

Är det för överdĂ„digt? Ett party med sĂ„dana hattar blir ju ingen vanlig mĂ€nniska bjuden pĂ„. Jesus Kristus berĂ€ttar om en fest dit alla Ă€r inbjudna och den berĂ€ttelsen har gjort avtryck i mĂ€nskligheten i mer Ă€n 2000 Ă„r.

SmyckeskonstnÀren Michael Persson Carling arbetar i guld, silver, platina och Àdelsten. Han driver sedan 1992 sin egna ateljé, MPC Jewellery, i Göteborg. Michael har haft flera utstÀllningar utomlands och hans smycken finns Àven representerade pÄ Nationalmuseet i Stockholm.

Hur: Vernissaget Àr kostnadsfritt. AnmÀl deltagande hÀr.
VĂ€lkomna!