Datum/Tid
Datum - 28/03/2018
15:00 - 16:30

Plats
Arenan

Kategorier


Vernissage: Partyhattar och Avtryck – smyckeskonstnären Michael Persson Carlings tolkning av den sista måltiden

Vilken fest kan egentligen kräva partyhattar av guld och ädelstenar? Smyckeskonstnären Michael Persson Carling menar att det bara finns en. Han har skapat partyhattarna för den sista måltiden. I Stilla veckan gästar han Arena: Första Lång och berättar om och visar sin tolkning av den första nattvarden.

En partyhatt i guld prydd med diamanter är knappast en bruksvara. Snarare är det väl något av det mest onödiga som finns. I denna utställning kopplas det kanske allra mest onödiga samman med det mest livsavgörande och den sista måltiden tar sin givna plats som världshistoriens största party.

Om lärjungarna hade vetat hur påskens drama skulle sluta hade det varit läge för partyhattar i guld, silver och diamanter!!!

Är det för överdådigt? Ett party med sådana hattar blir ju ingen vanlig människa bjuden på. Jesus Kristus berättar om en fest dit alla är inbjudna och den berättelsen har gjort avtryck i mänskligheten i mer än 2000 år.

Smyckeskonstnären Michael Persson Carling arbetar i guld, silver, platina och ädelsten. Han driver sedan 1992 sin egna ateljé, MPC Jewellery, i Göteborg. Michael har haft flera utställningar utomlands och hans smycken finns även representerade på Nationalmuseet i Stockholm.

Hur: Vernissaget är kostnadsfritt. Anmäl deltagande här.
Välkomna!