Datum/Tid
Datum - 06/10/2020
18:00 - 19:30

Kategorier


Skuggsyskon
”När ni inte kan komma till teatersalongerna, kommer vi hem till er! Östra Teatern erbjuder nu vår hyllade utbildningspjäs Skuggsyskon som webbsändning”

Två män och en kvinna möts i terapi. De är uppväxta i familjer där det fötts ett annorlunda barn, ett barn med en funktionsvariation. Vem stöttade dem och förstod vad de tvingades offra?

Att de inte tilläts vara barn, utan blev vuxna alldeles för tidigt. Kärleken och beskyddarinstinkten var stark, men det är också de tabubelagda skuldkänslorna. Östra teatern låter syskonen träda fram ur skuggorna.

Nationella anhörigdagen

Plats: Föreställningen visas via videotjänsten Vimeo. Du som anmäler dig får en kod till visningen vid anmälan.
Efterföljande samtal sker via Zoom. Du som planerar att delta behöver således en dator, surfplatta eller smartphone, med internetuppkoppling samt tillgång till Vimeo och Zoom.
Vi har begränsat antal platser.

Syskon är en anhöriggrupp som syns ganska lite i den offentliga debatten. Många lever med tankar och känslor som de upplever vara tabu och som har präglat hela deras vuxenliv. Finns det gemensamma upplevelser hos den här gruppen? Vad kan man tänka på som t ex förälder, skolpersonal, psykolog, handläggare eller arbetsgivare? Ställer man rätt frågor och hur stöttar man på bäst sätt?
Teaterföreställningen varar i 55 minuter. Därefter är det en kort paus och sedan rundar vi av kvällen tillsammans med ett samtal, där Östra Teaterns ensemble medverkar via Zoom. Samtalet deltar man
i om man vill.

Anmälan: 031-3152625 eller anhoriglots@molndal.se