Datum/Tid
Datum - 07/03/2018
15:00 - 16:30

Plats
Arena Första Lång

Kategorier


Ett Liv i Limbo
– Läkare Utan Gränsers rapport om psykisk ohälsa hos asylsökande

Varmt välkomna till ett seminarium som tar avstamp i Läkare Utan Gränsers rapport ”Ett liv i limbo”. Som en del av sina insatser för människor på flykt runt om i världen har Läkare Utan Gränser mellan augusti 2016 och augusti 2017 bedrivit ett pilotprojekt i Skaraborgs län. Grundidén har varit att tidiga psykosociala insatser kan förbättra det psykiska välbefinnandet hos asylsökande som lider av psykisk ohälsa, och att sådana insatser kan förhindra att problemen förvärras.

Läkare Utan Gränser har visat att man med relativt enkla insatser kan åstadkomma en positiv förändring i välbefinnandet hos asylsökande som befinner sig i en osäker och otrygg situation. Förutom tidiga insatser kommer seminariet handla om de hinder asylsökande möter när de behöver söka vård och hur tillgången till hälso- och sjukvård kan stärkas för denna grupp.

Kom och lyssna till Anna Sjöblom – medicinsk humanitär rådgivare på Läkare Utan Gränser och ta del av de erfarenheter som gjorts och diskutera hur vi med relativt enkla medel kan minska den psykiska ohälsan hos asylsökande!

Vi hoppas på en inspirerande föreläsning och att du som åhörare själv vill vara med och diskutera.

I lokalen finns Kök: 17, en restaurang och café, där du kan köpa dig en kopp kaffe med tilltugg.

Dela gärna med dig av inbjudan till vänner och kollegor.

Välkomna!

Hur: Kostnadsfri föreläsning. Anmäl deltagande här.