Datum/Tid
Datum - 03/06/2020
15:00 - 16:00

Kategorier


Att vara anhörig – Onlinesamtal

Livet som det kan vara!

Välkommen till våra onlinesamtal mellan Ulrika Jannert Kallenberg, journalist och författare till boken ”Döden ingen talar om”, och inbjudna gäster som pratar om livet – som det kan vara!

På grund av den rådande pandemin har det blivit svårare för många att mötas och många känner oro över situationen. Vi människor behöver mötas, prata och hålla kontakten med varandra för att må bra. Ensamhet kan vara svår att bära och den kan ge såväl psykiska som fysiska symtom. I dessa onlinesamtal får du inblick i ämnet och även möjlighet att efteråt ställa frågor via en chatt.

Att vara anhörig. Ulrika samtalar med Anett Karlsson som arbetar som ombudsman på Anhörigas Riksförbund med bland annat Anhöriglinjen. (Telefon: 0200-239 500)

Så här går det till: Anmälan sker via mail till ombudsman@funktionsrattvg.se senast dagen innan det aktuella samtalet. Efter anmälan kommer du att få en länk via din mail för att kunna lyssna på samtalen. Samtalen varar ca 30 minuter och efteråt finns det chans att ställa frågor i chatten.
Har du frågor kontakta Funktionsrätt VG:s kansli, ombudsman@funktionsrattvg.se eller 076-141 66 44.

Det finns många olika föreningar och organisationer som erbjuder råd och stöd på nätet och på telefon. Det kostar ingenting och du behöver inte berätta vem du är, om du inte vill. Här hittar du stödlinjer och telefonjourer som du kan kontakta: https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/liv–halsa/psykisk-halsa/att-soka-stod-och-hjalp/radoch-stod-pa-chatt-och-telefon/