Datum/Tid
Datum - 07/05/2019 - 08/05/2019
09:30 - 15:15

Plats
Sparbankshallen,

Kategorier Inga Kategorier


Anhörigas Riksförbund bjuder in till Sveriges 21:a Anhörigriksdag, Nordens största anhörigkonferens, i ett soligt och vårgrönskande Varberg.

I år har man valt tema Barn och unga, en stor grupp  som länge inte setts som anhöriga utan bara som barn. Samtidigt vet vi, i takt med att allt mer forskning presenteras, att ett stort antal barn far illa varje år på grund av att de stöttar en närstående i hemmet.

17% av alla barn växer upp i en familj där en vuxen vårdas för ett missbruk eller psykisk ohälsa. Av dessa är det dubbelt så många som går ut grundskolan med ofullständiga betyg.

Nära 5.000 femtonåringar tvingas stanna hemma från skolan i minst en dag i veckan för att vårda en vuxen i hemmet. Allt fler barn tvingas hjälpa en närstående med att tolka i kontakter med myndigheter och sjukvård.

Som vanligt kommer vi även diskutera anhörigfrågan ur andra perspektiv som efterfrågas från er. Så alla ni som delar vårt engagemang för landets anhöriga – kom till Varberg 7 – 8 maj 2019 för två fullmatade dagar av samtal, föreläsningar, nätverkande och branschinformation.

Läs mer här!

Anhörigföreningen bjuder dig som är medlem på de två dagarna, eller en, du väljer själv! Ring eller mejla oss om du hänger på! Vi brukar vara ett gäng som åker, om du vill ha sällskap!

Telefon 0735-28 98 28 eller mail info@anhoriggbg.se. Välkommen att höra av dig!