Internationella Alzheimerdagen 21 september

Idag är det Internationella Alzheimerdagen!

Över hela världen uppmärksammas de senaste rönen när det gäller forskning och levnadsvillkor för personer med Alzheimers sjukdom och deras anhöriga.

Här nedan finner du en del av det som händer :

I GP igår kunde vi läsa om Kerstin Berglund Wingårds erfarenheter som anhörig till en make med Alzheimers sjukdom.

Läs gårdagens artikel i GP här

Alzheimerfonden sänder årets föreläsningar live via vår Facebooksida mellan kl 13 och 17 idag onsdag den 21 september.

Här kan sändingen följas.

 

Den 21 september är en dag då våra tankar går extra mycket till de demenssjuka och deras anhöriga/närstående över  hela världen. Det är internationella Alzheimerdagen som är instiftad av Alzheimer Disease International. Dagen har uppmärksammats sedan 1986.

Demensförbundet har nu i många år uppmärksammat Alzheimerdagen runt om i hela landet med olika aktiviteter såsom föreläsningar och utställningar, både själva och i samarbete med både kommunen och till exempel studieförbunden. Mycket kunskap och information har getts till allmänheten, politiker, vårdpersonal och självklart till dem som är drabbade själva och deras anhöriga.

Våra aktiviteter, både den 21 september och för resten av året, hittar du i vår kalender. Många föreningar har även annonserat i lokalpress. Vill du veta vad föreningen på din ort gör, så hittar du en lista av dem alla här.

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar